اعمال دهه اول فاطمیه 99

ایام فاطمیه ۱۴۰۲ ❤️ تاریخ دقیق ایام فاطمیه امسال 1402 چه روزی است؟

16 دسامبر 2023

ایام فاطمیه ۱۴۰۲ | تاریخ دقیق ایام فاطمیه امسال 1402 چه روزی است؟

تاریخ شروع ایام فاطمیه 1402 | تاریخ دهه اول و دوم فاطمیه ۱۴۰۲ امسال

اعمال دهه اول فاطمیه 99

ایام فاطمیه 1402

رسانه تفریحی سنتر در این پکیج ، به تاریخ دقیق ایام فاطمیه 1402، اعمال فاطمیه ، استوری و کلیپ تسلیت و پیامک  آن پرداخت است .

تاریخ دقیق دهه اول و دوم فاطمیه 1402:

 تاریخ شهادتحضرت فاطمه زهرا (س) در بین شیعه و سنی متفاوت است، اما به علت نزدیکی این 2 روز بهم، زمان بین دو تاریخ را ایام فاطمیه می نامندبه فاصله بین دو تاریخ 13 جمادی‌ الاول تا 3 جمادی‌ الثانی ایام فاطمیه گفته می‌شود. ایام فاطمیه امسال در دهه اول و دوم در دی ماه قرار دارد.

تاریخ دهه اول و دوم ایام فاطمیه ۱۴۰۲

ایام فاطمیه ۱۴۰۲ اول (دهه اول):
این دهه از روز جمعه ۳ آذرماه ۱۴۰۲ شروع و در تاریخ دوشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد.

❈❈❈

ایام فاطمیه ۱۴۰۲ دوم (دهه دوم):
این دهه از روز جمعه ۲۴ آذر ۱۴۰۲ شروع و در تاریخ یکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ به پایان می‌رسد.

 

تاریخ شهادت شهادت حضرت فاطمه (س) (تعطیل)

  • روز یکشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۲
  • ۳ جمادی الثانیه سال ۱۴۴۵

ایام فاطمیه چند روز است ؟

در کل دو دهه 10 روزه هست که در مجموع 20 روز می باشد.

——————————————–

دربارة تاريخ شهادت حضرت زهرا (س) روايات مختلف و متضاد است. از چهل روز تا شش ماه بعد از رحلت پيامبر (ص).
ميان علماي شيعه، دو تاريخ مشهور و مقبول است: يکي هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر (ص) و ديگري نود و پنج روز.
با توجه به رحلت پيامبر اسلام (ص) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت هفتاد و پنج روز، در مورخة سيزدهم تا پانزدهم جمادي الأوّل ، شهادت حضرت زهرا(س) است و اين ايام را فاطمية اوّل مي‌ خوانند.
اما بنا به روايت نود و پنج روز، شهادت حضرت(س) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم مي‌ خوانند.

استوری تسلیت ویژه ایام فاطمیه 1402 :

استوری فاطمی با نوای حسین طاهری ویژه ایام فاطمیه 1402

آرشیو استوری اینستاگرام و وضعیت واتساپ ایام فاطمیه 1402- کلیک کنید

 

مطالب مرتبط :
دانلود گلچین مداحی برای فاطمیه 1402

پیامک جدید تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) 1402

 

ايام فاطميه جمعا 6 روز مي باشد، 3 روز در ماه جمادي الاول و 3 روز در ماه جمادي الثاني. بنابراين فاطميه اول از 13 تا 15جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني مي باشد. ظاهراً علت اينکه سه روز در هر ماه بعنوان روز شهادت آن حضرت(س) معرفي شده است به اين دليل است که اين احتمال وجود دارد که ماههاي قمري از رحلت پيامبر(ص) تا شهادت حضرت زهرا(س)،29روز بوده باشند،حال آنکه درصورت کامل بودن ماههاي قبل،روز شهادت 13جمادي الاول و يا سوم جمادي الثاني خواهد بود. چرا که طبق تقويم، حداکثر سه ماه قمري 29 روزه و حداکثر 4 ماه قمري 30 روزه مي توانند پشت سر هم قرار گيرند. اما در عرف به دهه دوم جمادي الاول از دهم تا بيستم جمادي الاول که بنابر قول 75روز، شهادت آن بانوي بزرگوار در آن واقع شده است دهه فاطميه اول و به دهه اول جمادي الثاني از اول تا دهم جمادي الثاني، که طبق قول 95روز،شهادت حضرت زهرا(س) در آن واقع شده است،دهه فاطميه دوم گفته مي شود.

ایام فاطمیه 1402 چند روز است ؟

ایام فاطمیه ، ماه «ذی‌الحجه‌» آخرین ماه « سال هجری قمری» و ماهی بسیار پربرکت است. بزرگان دین هنگامی که این ماه وارد می‌شد، اهمیت ویژه‌ای به عبادت در آن مخصوصا در دهه اول این ماه می‌دادند.

در بعضی از روایات درباره ماه ذی‌الحجه آمده است، شب‌های ده‌گانه‌ای که قرآن در سوره «والفجر و لیال عشر» به آن سوگند یاد کرده است، شب‌های دهه اول این ماه شریف است، و این سوگند به خاطر عظمت آن است.

خداوند در سوره حج (آیه 28) ضمن بیان فریضه بزرگ «حج» سخن از «ایام معلومات» گفته است که مومنان باید در آن به یاد خدا باشند. یکی از تفسیرهای معروف «ایام معلومات» که در روایات نیز آمده است، 10 روز اول ذی‌الحجه است. بنابراین، هم شب‌های آن عزیز است و هم روزهای آن.

در حدیثی از رسول خدا (ص) می‌خوانیم که عبادت و کار نیک در هیچ ایامی به اندازه این ایام (10 روز اول ماه ذی‌الحجه) فضیلت ندارد.افزون بر این‌ها، هم صدا شدن با زوار خانه خدا در این ماه، و یاد و خاطره مراسم با شکوه حج و معنویت و برکات آن، حال و هوای دیگری به انسان می‌دهد، مخصوصا برای کسانی که در سلک زوار سعادتمند خانه خدا قرار گرفته‌اند، یا با یاد و خاطره آن ها همراهند.

اعمال دهه اول فاطمیه 99

اعمال دهه اول ایام فاطمیه 1402

1- اقامه عزا : پس بايد در اين روز شيعيان به مراسم تعزيت آن حضرت قيام نمايند، به همين جهت شيعيان آن حضرت صلوات الله عليه نيز می بايست که در اظهار اندوه و غصّه و اقامه عزا در روز وفات خاتون و خواندن مصائب او بر امام خود تأسّی نمايند … مخالف و مؤالف از رسول اکرم صلّی الله عليه و آله وسلّم درباره او روايت کرده اند که : (( فاطمهُ بَضعَهٌ مِنُي مَن آذئهَا فَقَد آذاني)) ؛ فاطمه پاره تن من { پاره ای از وجود من } است هر کس او را آزار دهد همانا مر آزار داده.
2- زيارت : خواندن زيارت آن مظلومه و نفرين بر ظالمان و غاصبان حقّ او : السَّلاَمُ عَلَيکِ يا سَيدَهَ نِسَآءِ العَالَمينَ السَلاَمُ عَلَيکِ يا وَالِدَهَ الحُجَجِ عَلَي النَّاسِ اَجمَعينَ السَّلاَمُ عَلَيکِ اَيتُهَا المَظلُومَهُ المَمنُوعَهُ حَقَّهَا … (مفاتيح الجنان . فصل دهم . در اعمال ماه جمادي الثّاني ).
3- گريه بر مصيبات وارده بر اهل خانه و بيت نبوّت و ولايت : اي اهل عالم بگرييد … حقّ او را غصب و او را از ارث پدرش منع نمودند، به صورتش سيلی زده و جنينش را سقط کردند و براي درب خانه اي که ملائکه ي مقرّب خدا برآن ايستاده و بدون اجازه ورود نمي نمودند، آتش خواستند و … ( المراقبات . ص 100) .
سيد بن طاووس در كتاب زوائد الفوائد زيارت مختص به روز شهادت آن حضرت را به اين طريق فرموده است كه: در ابتدا نماز زيارت يا نماز خود آن حضرت را به جا می آورى و نماز آن حضرت دو ركعت است در هر ركعت بعد از حمد، 60 مرتبه سوره قل هو الله احد را مىخواند و اگر نتوانى در ركعت اول بعد از حمد سوره “قول هو الله احد” را بخوان و در ركعت دوم سوره “قل يا ايها الكافرون” را بخوان و چون سلام نماز را گفتى زيارت حضرت فاطمه را بخوان. به تحقيق كه روايت شده است كه هر كس با اين زيارت آن مظلومه را زيارت كند و از خدا طلب آمرزش كند حق تعالى گناهانش را می آمرزد و او را داخل بهشت می گرداند.
همچنین سيّد ابن طاووس در كتاب “اقبال” پس از ذكر وفات آن حضرت در اين روز، اين زيارت را براى آن بانوى‏ بزرگ ذكر كرده:
” السَّلامُ عَلَيْكِ يَا سَيِّدَةَ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ السَّلامُ عَلَيْكِ يَا وَالِدَةَ الْحُجَجِ عَلَى النَّاسِ أَجْمَعِينَ السَّلامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ الْمَمْنُوعَةُ حَقَّهَا پس بگو اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى أَمَتِكَ وَ ابْنَةِ نَبِيِّكَ وَ زَوْجَةِ وَصِيِّ نَبِيِّكَ صَلاةً تُزْلِفُهَا فَوْقَ زُلْفَى عِبَادِكَ الْمُكَرَّمِينَ مِنْ أَهْلِ السَّمَاوَاتِ وَ أَهْلِ الْأَرَضِينَ “
” سلام بر تو اى بانوى بانوان جهانيان،سلام بر تو اى مادر حجت هاى الهى بر همه‏ مردم.
سلام بر تو اى ستمديده محروم گشته از حق خويش. پس بگو: خدايا درود فرست‏ بر كنيزت و دختر پيامبرت و همسر جانشين پيامبر، درودى كه بر فراز جايگاه بندگان گرامى‏ات از اهل آسمان ها و زمين ها جايش دهد.
به يقين روايت شده هركه آن حضرت را به اين شيوه زيارت كند و از خدا آمرزش بخواهد، حق تعالى گناهانش را بيامرزد و او را داخل بهشت كند.
ایام فاطمیه 1401

ازدواج حضرت زهرا(س)

وقتی آن حضرت به سن ازدواج رسید، افراد زیادی از صحابه پیامبر (ص) و بزرگان و سرشناسان مسلمان از ایشان خواستگاری کردند. از جمله این افراد ابوبکر و عمر بودند، لیکن پیامبر (ص)در جواب آنان فرمود: در مورد فاطمه منتظر فرمان الهی هستم. پس از آن، خویشاوندان علی (ع) و بنابر نقل دیگری، ابوبکر و عمر از علی (ع) خواستند تا حضرت فاطمه (س) را از پیامبر خواستگاری کند؛ لذا علی (ع) شخصاً به حضور پیامبر (ص) شرفیاب شد؛ ولی شرم و حیا مانع از سخن گفتن ایشان گردید. پیامبر (ص) پرسید: اباالحسن چه می‌خواهی؟ و علی (ع) همچنان ساکت بود تا پیغمبر (ص) سه بار سؤال خود را تکرار نمود. سپس فرمود: گویا فاطمه (س) را می‌خواهی؟ علی (ع) جواب داد: آری؛ و بنابر نقل دیگری علی (ع) به پیامبر (ص) عرض کرد، پدر و مادرم فدای تو باد. تو می‌دانی که مرا در کودکی از پدرم «ابوطالب» و مادرم «فاطمه بنت اسد» گرفتی و در سایه تربیت خود پرورش دادی و در این پرورش از پدر و مادر بر من مهربان‌تر بودی و از سرگردانی و شک که پدران من دچار آن بودند، رها نمودی. تو در دنیا و آخرت تنها اندوخته من هستی. اکنون که خداوند مرا به وسیله تو نیرومند ساخته است، می‌خواهم به زندگی خود سامان بدهم و ازدواج کنم. من برای خواستگاری فاطمه آمده ام. آیا قبول می‌کنی؟

با شنیدن این خبر چهره مبارک پیامبر (ص) از شادمانی برافروخت و به روی علی (ع) خندید و فرمود: آیا چیزی داری که مهریه فاطمه قرار دهی؟ عرض کرد: حال من بر شما پوشیده نیست. جز شمشیر و شتر آبکش و زره چیزی ندارم. پیامبر (ص) فرمودند: شمشیر را برای جهاد و شتر را برای آب دادن به نخل‌های خرما و بارکشی در سفر می‌خواهی، همان زره را مهر قرار بده.

شهادت حضرت فاطمه(س)

برخی از دانشمندان اهل سنت برای حفظ موقعیت خلفا از بازگو کردن این قطعه از تاریخ خودداری نموده‌‏اند؛ از جمله ابن ابی الحدید در شرح خود می‏ گوید: «جساراتی را که مربوط به فاطمه زهرا (س) نقل شده، در میان مسلمانان تنها شیعه آن را نقل کرده است

رویدادهای تلخ، شرایط سخت بیماری و دوری از پدر بیش از پیش شرایط جسمی و وضعیت روحی حضرت زهرا (س) را دشوارتر می‌کرد، اما حضرت فاطمه (س) با این‌که روز به روز پیکرش آب می‌ شد، هیچ شِکوه‌ای از بیماری نداشت.

حضرت فاطمه (س) سرانجام پس از رحلت پدر بزرگوار (ص)، از حق خلافت همسرش که به تعیین الهی بود به شدت دفاع نمود و در جریان هجوم عمر بن خطاب (به هواداری از خلافت ابوبکر)، به خانه‌اش به گونه‌ای میان درب و دیوار آسیب دیدند که علاوه بر صدمه‌های سخت، جنین ایشان نیز سقط شد و تازیانه‌های بیشماری بر جان و روح او نشست.

همه این رویدادهای تلخ و دردناک حضرت زهرا(س) را به بستر بیماری کشاند و به شهادت ایشان منجر شد، در مورد تاریخ شهادت جانگداز حضرت فاطمه زهرا (س) چند روایت وجود دارد که ‌یکی بنا بر روایتی ۷۵ روز پس از رحلت پدر گرامیشان حضرت رسول اکرم (ص) در ۱۳ جمادی الاولی است و به روایت مشهورتری در سن 18 سالگی و ۹۵ روز پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) مطابق با روز سه شنبه سوم جمادی الثانی است.

بنابر وصیت خویش شبانه و به صورت پنهانی دفن گردید، به طوری که محل قبر شریفش نیز نامعلوم است.

ایام فاطمیه ۱۴۰۲ ❤️ تاریخ دقیق ایام فاطمیه امسال 1402 چه روزی است؟

شهادت حضرت فاطمه به روایتی

همانطور که پیشتر هم بیان شده است شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به روایت های مختلف بیان شده است که در این بخش توجه شما را به آن جلب می نماییم:

 

روایت علامه مجلسی

در میان روایات مختلف درباره تاریخ شهادت حضرت زهرا (س)، آن قولی که برای ما قابل اعتناست روایات رسیده از ناحیه ائمه هدی (ع) می‌باشد. به نقل مرحوم علامه مجلسی، مرحوم ابوالفرج اصفهانی در کتاب مقاتل الطالبین این گونه اظهار نظر کرده است:

 

«مدت زمان حیات فاطمه زهرا (س) بعد از وفات پیامبر (ص) مورد اختلاف قرار گرفته است، به طوری که کمترین زمان ذکر شده در این رابطه ۴۰ روز و بیشترین زمان هشت ماه می‌باشد، اما آنچه نزد ما مسلم و مورد قبول است روایات رسیده از امام باقر (ع) است که حضرت می‌فرماید: به درستی که زمان رحلت صدیقه کبری (ص) سه ماه بعد از رحلت پیامبر مکرم اسلام (ص) بود.»

 

روایت طبری شیعی

همچنین مرحوم طبری شیعی در کتاب دلایل الامامه به سلسله اسناد خود روایاتی از حضرت امام صادق (ع) نقل می‌کند که حضرت می‌فرماید: «حضرت صدیقه طاهره (س) در ماه جمادی الاخر روز سه شنبه، سه روز از ماه گذشته در سال ۱۱ هجری از دنیا رفتند.»

دعاى بعدازظهر روز جمعه
حضرت زهرا علیها السلام نسبت به دعاى روز جمعه از رسول گرامى اسلام صلى الله علیه و آله نقل فرمود كه :
قالت : ان فى الجمعه لساعه لا یوافقها رجل مسلم یسال الله عزوجل فیها خیرا الا اعطاه ایاه
فقلت یا رسول الله اى ساعه هى ؟
قال: اذا تولى نصف عین الشمس للغروب
(در روز جمعه ساعتى است كه هر خواسته خیر و نیكوئى در آن ساعت به اجابت مى رسد. پرسیدم یا رسول الله ! كدام ساعت است . فرمود: آنگاه كه نصف قرص خورشید در افق پنهان شود)
از آن پس حضرت زهرا علیها السلام در این ساعت از غروب جمعه در دعا و خیر خواهى مسلمانان همت مى نمود و فردى را مى گماشت تا غروب خورشید را به او اطلاع دهد.
اکسیر آموز - مدرسه آنلاین اینترنتی

  • دیدگاه ها

افزودن دیدگاه

  • آواتار کاربر غلامرضا
آخوندی
    غلامرضا آخوندیمهمان
    2024-03-20 07:36

    مطلبتون بسیار مفید بود

  • آواتار کاربر عزیز
امامی
    عزیز امامیمهمان
    2023-12-31 14:09

    مطلب به درد بخوری بود

  • آواتار کاربر رامین
قاضی
    رامین قاضیمهمان
    2023-12-25 16:27

    خسته نباشین

  • آواتار کاربر محمود
تقوی
    محمود تقویمهمان
    2023-11-28 01:27

    لطفا آدرستون رو برای بنده ارسال کنین

  • آواتار کاربر asman
    asmanمهمان
    2023-11-26 17:21

    20روز زیاد نیست همون 14 روز بگیرن

  • آواتار کاربر عزیز
عابدی
    عزیز عابدیمهمان
    2023-09-25 22:36

    منابع این مطلب کجاست؟

  • آواتار کاربر داوود
طالب زاده
    داوود طالب زادهمهمان
    2023-09-21 07:45

    ممنونم واقعا خیلی زحمت می کشید.همینم خوبه 😍😍خدا خیرتون بده

  • آواتار کاربر پرویز
تابش
    پرویز تابشمهمان
    2023-09-13 04:09

    بسیار گویا و شفاف بیان کردید

  • آواتار کاربر حمید
صمدی
    حمید صمدیمهمان
    2023-08-20 11:00

    سلام عالی بود

  • آواتار کاربر مهران
حسنی
    مهران حسنیمهمان
    2023-07-24 10:54

    بي شك بهترينين❤️❤️

  • آواتار کاربر جمشید
عسگری
    جمشید عسگریمهمان
    2023-07-09 13:45

    من یکی از کاربران دائمی سایت شما هستم

  • آواتار کاربر مهدی
فرجی
    مهدی فرجیمهمان
    2023-05-23 00:27

    عالیه دست شما درد نکند👏

  • آواتار کاربر بهمن
ملکی
    بهمن ملکیمهمان
    2023-04-05 13:09

    خیلی سایت خوبی دارین

  • آواتار کاربر امیرحسین
امیدی
    امیرحسین امیدیمهمان
    2023-03-18 19:09

    حرف نداشت👌🏻

  • آواتار کاربر مصطفی
ایزدی
    مصطفی ایزدیمهمان
    2023-03-03 06:36

    خیلی ممنون از سایت خوبتون😍😍🙏🏻

  • آواتار کاربر مجتبی
رجبی
    مجتبی رجبیمهمان
    2023-02-10 11:16

    محتوا خوبی بود

  • آواتار کاربر علی اکبر
دهقانی
    علی اکبر دهقانیمهمان
    2023-02-09 16:44

    مثل همیشه عالی و کاربردی

  • آواتار کاربر حسن
صالحی
    حسن صالحیمهمان
    2023-02-06 02:56

    afarin matlab khobi bood

  • آواتار کاربر علیرضا
نصیری
    علیرضا نصیریمهمان
    2023-02-04 00:12

    ممنونم. خیلی لطف کردین. 🙏🧡

  • آواتار کاربر علی
پارسا
    علی پارسامهمان
    2023-02-03 18:40

    خیلی ممنون🌹

  • آواتار کاربر عبدالرضا
داوودی
    عبدالرضا داوودیمهمان
    2023-02-03 18:20

    کجا می تونم اطلاعات کاملتری درباره این موضوع پیدا کنم

  • آواتار کاربر سیدعلی
طباطبایی
    سیدعلی طباطباییمهمان
    2023-02-03 15:36

    چطوری میتونیم از آخرین مطالبتون باخبر بشیم

  • آواتار کاربر بهزاد
    بهزادمهمان
    2022-09-30 07:43

    از سایتی مثل شما بعیده اطلاعات اشتباه به مردم بده…. عمداً یا سهواً تاریخ هر دو دهه رو ده روز جابه جا اعلام کردید…

  • آواتار کاربر فاطمه
    فاطمهمهمان
    2020-12-28 00:18

    😭😭😭😭