
جشنواره فیلم فجر 1400 به مانند هر سال از دوازدهم تا بیست و دوم بهمن ماه برگزار میگردد. چهلمین جشنواره فیلم فجر درحالی امسال برگزار میشود که، سینمای ایران یک دوره نسبتا طولانی رکود و خاموشی را به علت همهگیری کرونا پشت سر گذاشته است. جشنواره فجرسال گذشته نیز تحت تاثیر این مسئله قرار گرفت و دورهی سی و نهم جشنواره فیلم فجر با محدودیتهای فراوان و سکوت نسبی خبری برگزار شد. به مدد واکسیناسیون گسترده در کشور و افول این بیماری، مجدد درهای سینماها به روی مخاطبان و تماشاگران باز شد و رونق نیز به گیشهها بازگشت. اکران موفق پاییزهی امسال خود مهر تاییدی براین موضوع است. به همین سبب می توان امیدوار بود که جشنواره فجر 1400، رونق و شوق سالیان قبل خود را بازیابد و مجددا مخاطبان را به سوی خود جذب کند.
با شروع چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر، گمانهزنیها دربارهی نامزدها و برندگان جشنواره فجر در میان مخاطبان، منتقدان و اهالی رسانه نیز قوت گرفته است. باوجود آنکه بسیاری از فیلمسازان این دوره از جشنواره، فیلمسازان فیلم اولی و یا دومی هستند، اما به سنت هرساله که با نزدیک شدن به ایام جشنواره، اخبار وگفتمان پیرامون آثار، به خصوص فیلم های سینمایی راهیافته به بخش سودای سیمرغ، شکل میگیرد، امسال نیز این مسئله به قوت خود باقیست و منتقدان به صحبت دربارهی آثار و پیشبینی در مورد کم و کیف فیلمها میپردازند.
جشنوارهی فیلم فجر 1400را باید جشنوارهی فیلمسازان جوان و تازه نفس دانست. از میان کارگردانان حاضر در این دوره، قریب به نیمی از آنها اولین یا دومین حضور خود در مقام کارگردان را در جشنواره فیلم فجرتجربه میکنند. در میان کارگردانانی که دومین حضور خود را در جشنواره تجربه میکنند می توان به فیلم «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی اشاره کرد. قیدی پیشتر با ساخت فیلم «ویلاییها» تحسین منتقدین را برانگیخت. فیلم جدید او نیز با حال و هوایی نزدیک به اثر قبلی او به مقاومت زنان در جنگ ایران و عراق میپردازد. برای خرید بلیت فیلم دسته دختران مخاطبان و علاقهمندان میتوانند به سایت سامانه بلیتفروشی آنلاین سینماتیکت مراجعه کنندو این فیلم را در جشنواره بر روی پرده نقرهای به تماشا بنشینند.
شاید دیدگاه و نگرش کلی به اولین آثار یک فیلمساز عموما براین باور باشد که او بیشتر در حال تجربهاندوزی و آزمون و خطاست، اما در سالهای اخیر با ظهور کارگردانان جوان و مستعدی که در اولین تجربهی ساخت فیلم بلند خود و حضور در جشنواره فجر توانستند همگان را به تحسین وادارند و جایزهی این جشنواره را از آن خود کنند، این دیدگاه کمی تغییر کرد. بنا بر شنیدهها در این دوره از جشنواره، شاهد درخشش چندین اثر که اولین تجربهی کارگردانشان است، خواهیم بود. از میان این آثار میتوان به فیلمهای «ملاقات خصوصی» «بی مادر»، «علفزار» و «بی رویا» اشاره کرد. در ادامه به معرفی فیلم بی رویا یکی از کنجکاویبرانگیزترین آثار جشنواره خواهیم پرداخت.
معرفی فیلم «بی رویا»
فیلم «بی رویا» یکی از آن دست آثاری است که پیرامون موضوع آن بحثهای بسیاری شکل گرفته است. اگرچه که هنوز این فیلم به نمایش درنیامده است، اما با توجه به خلاصهی داستان و ژانری معمایی فیلم میتوان گفت که با فیلمی با داستانی متفاوت روبه رو خواهیم بود. داستان فیلم در مورد زوجی است که به زودی از ایران مهاجرت خواهند کرد، اما درست چندی قبل از رفتنشان، با دختری ناشناس مواجه میشوند که با حضور ناگهانیش اتفاقات عجیبی را رقم میزند.
فیلم سینمایی «بیرویا» اولین اثر سینمایی آرین وزیردفتری است که نوشتن فیلمنامهی این کار را نیز خود برعهده داشته است. وزیردفتری کارگردان خوش آتیهای است که پیش از این با ساخت فیلمهای کوتاه و حضور در جشنوارههای داخلی و بینالمللی مانند سینه فونداسیون جشنواره کن توانسته است خود را به عنوانی فیلمسازی خوشفکر و علاقهمند به تجربهگرایی مطرح کند.
یکی از نکات قابل توجه دربارهی این فیلم حضورهومن سیدی در کنار سعید سعدی به عنوان تهیهکنندگان این فیلم هستند که این اولین تجربهی سیدی در قامت تهیهکنندگی محسوب میشود. موسیقی فیلم را بامداد افشار ساخته است و مدیریت فیلمبرداری را علیرضا برازنده عهدهدار بوده است. در فیلم «بی رویا» طناز طباطبایی و صابر ابر زوج اصلی فیلم را تشکیل میدهند و در کنارآنان بازیگرانی همچون شادی کرمرودی، فرانک کلانتر، نهال دشتی، مائده طهماسبی و رضا داوودنژاد به ایفای نقش پرداختهاند.
سرویس جدید : تاپ تن تفریحی سنتر
مرسی
عالیه خیلی ممنون خیلی لطف کردین بهمون
مطلب به درد بخوری بود
منابع این مطلب کجاست؟
مطلبتون بسیار مفید بود
خیلی خوشحالم که هستین
خیلی ممنون🌹