
روز مادر ۱۴۰۱ | روز زن 1401 | روز مادر سال ۱۴۰۱ چه روزی است ؟
تاریخ روز زن سال ۱۴۰۱ چه روزی است ؟ + روز زن سال 1401
رسانه تفریحی سنتر در این مطلب ، به بررسی تاریخ دقیق روز مادر ۱۴۰۱ در تقویم شمسی – قمری – میلادی، استوری و کلیپ تبریک و پیامک آن پرداخته است .
روز مادر ۱۴۰۱ چه روزی است ؟
در ایران روز مادر ۱۴۰۱، ۲۰ جمادیالثانی زادروز دختر پیامبر اسلام، فاطمه زهرا (س) است. و به علت قمری بودن تاریخ تولد حضرت فاطمه زهرا (س ) در ایران روز مادر تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر ساله این روز در تقویم شمسی ما در حال گردش است.
تاریخ روز مادر در سال ۱۴۰۱
تاریخ شمسی روز مادر ۱۴۰۱ در ایران مصادف است با :
تاریخ شمسی روز مادر 1401 : جمعه ، ۲۳ دی ۱۴۰۱
۲۳ / ۱۰ / ۱۴۰۱
تاریخ دقیق روز مادر 1401 به قمری 1443
تاریخ قمری روز مادر 1401 (روز زن ۱۴۰۱ ) در تقویم قمری 1443 مصادف است با :
تاریخ قمری روز مادر : الأربعاء ، ۲۰ جمادی الثانی ۱۴۴۴
۲۰ / ۶ / ۱۴۴۴
تاریخ دقیق روز مادر 1401 در تقویم میلادی 2023
تاریخ میلادی روز مادر ۱۴۰۱ و روز زن 1401 در تقویم میلادی 2023 مصادف است با :
تاریخ میلادی روز مادر :
friday , 13 January 2023
13 – 1 – 2022
کادو روز مادر و زن چه بخریم ؟
تاریخ روز جهانی مادر 2022 در تقویم سال 1401
تاریخ روز جهانی مادر در تقویم سال ۱۴۰۱ مصادف است با :
چهارشنبه ، ۲۲ اردیبهشت [ ثَور ] ۱۴۰۱
۲۲ / ۲ / ۱۴۰۱
تاریخ روز جهانی مادر در سال 2023 میلادی
تاریخ روز جهانی مادر ۲۰۲۳ در سال 1402 به میلادی مصادف است با :
2023 May 12 , Wednesday
12 – 5 – 2023
مطالب پیشنهادی : تاریخ روز مرد و پدر ۱۴۰۱ کی هست ؟
تاریخ روز مادر (تاریخ روز زن)
( بیستم جمادی الثانی ) ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها و روز مادر ( روز زن ) بر تمامی مادران عزیز مبارک باد.
تاریخ روز زن سال ۱۴۰۱
روز مادر ۱۴۰۱ : ۲۳ دی ۱۴۰۱ ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر [ ٢٠ جمادی الثانیه ]
روز مادر و روز زن در کشورها و مناطق مختلف جهان
روز مادر و روز زن در کشورها و مناطق مختلف جهان تاریخچه های متفاوتی دارد. ولی عامل مشترک در بین تمامی روزهای مادر در کشورهای مختلف یادبود یک زن مهم در تاریخ آن کشور است.
روز مادر، روزی است که در کشور های مختلف برای بزرگداشت مقام زن و مادر گرامی داشته می شود. در کشور های مختلف جهان تاریخ های متفاوتی را به عنوان روز زن و روز مادر جشن می گیرند.
به عنوان مثال در کشور ایران روز 20 جمادی الثانی برابر با روز تولد حضرت فاطمه زهرا به عنوان روز مادر شناخته می شود، در کشور های اروپایی کاتولیک روز مریم مقدس را به عنوان روز مادر جشن می گیرند.
در کشور بولیوی روز جنگ ویژهای که زن ها نیز در آن شرکت داشتند را به عنوان روز زن و روز مادر جشن می گیرند، در برخی از کشور های غربی از جمله انگلستان دومین یکشنبه ماه مه هر سال روز مادر می باشد و در ژاپن، زاد روز همسر وقت امپراتور این کشور به عنوان روز مادر گرامی شمرده میشود
کلیپ تبریک روز مادر ۱۴۰۱ و روز زن :
کلیپ «مادر پرستار دلم» برای استوری اینستاگرام
——
کلیپ وضعیت واتساپ مولودی ولادت حضرت زهرا با نوای حسین طاهری
——
وضعیت واتساپ بخدا جنت به زیر پاشه؛ حسین طاهری ولادت حضرت زهرا
——
استوری مولودی شاد محمود کریمی ویژه ولادت حضرت فاطمه(س)
——
دلیل نامگذاری ولادت حضرت فاطمه به عنوان روز مادر
۲۰ جمادی الثانی مصادف با ولادت حضرت فاطمه (س) است، بانویی که گل سر سبد تمام بانوان عالم است؛ تنها زنی که پدرش معصوم، شوهرش معصوم و خودش نیز معصوم بوده و پیامبر گرامی اسلام (ص) به او لقب ام ابیها داده است، یعنی زنی که برای پدرش همچون مادر بوده است.
زندگی و سیره حضرت زهرا (س) به قدری آموزنده و جذاب است که هر زن آزاده ای در جهان او را همچون قدیسه ای تحسین میکند؛ زنی که تولدتش از دامن خدیجه کبری، همسر پیامبر گرامی اسلام و در کانون نخستین خانواده اسلامی با نغمههای آسمانی و تسبیح قدسیان همراه شد و خداوند به او لقب کوثر را عطا کرد چرا که وی سرچشمه تمام خوبیهای جهان است.
تولد این بانوی گران قدر به ابتکار بنیان گذار جمهوری اسلامی، امام خمینی روز زن و روز مادر نام گرفت و البته اگر روزی باید روز زن یا روز مادر باشد، چه روزی والاتر و افتخار آمیز تر از روز ولادت با سعادت فاطمه زهرا وجود دارد؟
اگر بخواهیم به این سوال که چرا روز ولادت بانوی مکرمه اسلام به عنوان روز مادر نام گرفته است باید بگوییم اگر بخواهیم برای نمونه از بهترین مادر و از باب زن و همسری بهترین بانو را نام بریم به حضرت فاطمه (س) خواهیم رسید چراکه وقتی ایشان از حضرت علی میپرسند آیا از من راضی هستی یا نه علی (ع) گفت ۹ سال با هم زندگی کردهایم و نشد یکبار از من خواستهای داشته باشی و حضرت زهرا میفرمایند از پدرم شنیدهام که نکند از همسرت خواستهای داشته باشی که او نتواند آن را برآورده کند که نه در دنیا عاقبت به خیر میشوی نه در آخرت و سپس به امیر المومنین میگویند اگر از من رضایت دارید دستهایت را رو به آسمان بالا ببر و بگو من فاطمه را حلال میکنم.
حضرت علی (ع) میفرمایند: لطف تو یک لحظه از من دریغ نشد و تو حتی یک لحظه از من خواستهای نداشتی.
حال بگویید آیا زنی که ۹ سال از همسر خود هیچ خواستهای ندارد و در فضای آن روزها همیشه در کنار همسر خویش ایستادگی کرده است نمیتواند الگوی زنان عالم باشد پس ارزشهای حضرت فاطمه زهرا (س) بسیار بیشتر از صحبتهایی است که ما میکنیم و شاید نامگذاری روز زن در روز میلاد آن حضرت کار بسیار شایسته ای باشد چرا که شخصیت حضرت زهرا (س) میتواند الگوی مناسبی برای زنان عالم باشد.
اگر این روزها از هر کسی بخواهید که چند کلمه درباره مادر صحبت کند هیچکس نمیتواند بدون بغض و قطرهای اشک از مادرش تعریف کند، مادران گلهایی از بهشت هستند که نه فقط در زبان و ادبیات بلکه به معنای واقعی نسبت به این وظیفه و این کلمه ادای دین کردند چه مادرانی که در سرزمین ما سالها به پای میوههای باغ درخت زندگی خود جانشان را فدا کردند و آنها را برای حفظ امنیت این روزهایمان فدا کردند و چه مادرهایی که هنوز چشم انتظار بازگشت فرزندانشان هستند.
چه مادرانی که مویشان برای ثمر دادن این میوهها سپید گشته است و حالا دست روزگار با آنها نامهربانی کرده است و به دست فراموشی سپرده شدهاند و چشم انتظار دیدار فرزندانشان هستند.
به راستی که هیچ قلمی و هیچیک از ما نمیتوانیم درباره مادران توصیفی داشته باشیم.
روز جهانی مادر ۲۰۲۳ در سال ۱۴۰۱
روز جهانی مادر، سالی یکبار در اکثر کشورهای جهان تجلیل می شود. اما این روز مثل روز جهانی زن نیست که در همه جهان در یک روز (8 مارس) تجلیل شود، اکثر کشورها این روز را در روزهای مختلف ماه می تجلیل می کنند. کشورهای که روز مادر را در یکشنبه دوم ماه می جشن می گیرند، عبارت اند از:
امریکا، کانادا، استرالیا، نیوزیلاند، جاپان، مالیزیا، فلیپین، سنگاپور، بنگلادیش،چین، هانگ کانگ، تایوان، دنمارک، بلجیم،اتریش، سویزرلیند،جرمنی، فنلیند، نیدرلند،جمهوری چک، سلواکیا، کروشیا،ایتالیا، ترکیه، یونان، برازیل، انگولا، چلی، کولومبیا، کیوبا، ایکوادور، هاندوراس، جامایکا، مالتا، پیرو، اروبا، بهاماس، باربادوس، برمودا، بنیری، افریقای جنوبی، یوروگوا، ونزویلا و زیمبابوی.
کشورهای هنگری، لیتوانیا، پرتگال و هسپانیا در اولین یکشنبه ماه می ، فرانسه، جمهوری دومینیکن، هایتی و سویدن در آخرین یکشنبه ماه می، کوریای جنوبی و البانیا به تاریخ دهم ماه می ( روز والدین)، کشور های هند، پاکستان، سنگاپور، عمان، قطر، مکسیکو، گواتیمالا و السلوادور به تاریخ دهم ماه می، پولند به تاریخ 26 ماه می، بولیویا به تاریخ 27 ماه می، نیکاراگوا به تاریخ 30 ماه می جشن روز مادر را برپا می کنند.
روز مادر در کشور های البانیا، بلغاریا، رومانیا، بلاروسیه، اوکراین، بوسنیا و هرزه گوینا، صربستان، مونتینگرو، سلوانیا، مکدونیا و ویتنام به تاریخ هشتم مارچ که روز جهانی زن نیز می باشد، تجلیل می گردد.
روز مادر در کشور های عربی مثل بحرین، مصر، لبنان، سوریه، فلسطین، کویت، سعودی و یمن به تاریخ 21 مارس که روز اول بهار است، و در گرجستان به تاریخ 3 مارس، در اسرائیل به تاریخ 30 جنوری و در ارمنستان به تاریخ 7 آوریل، در تایلند به تاریخ 12 آگوست ( روز تولد ملکه سریکیت کیتیا کارا) و در کاستاریکا به تاریخ 15 آگوست و در ارجنتاین به تاریخ دومین یا سومین یکشنبه ماه اکتبر و در روسیه در آخرین یکشنبه ماه نوامبر و در پانامه به تاریخ 8 دسامبر و در اندونیزیا به تاریخ 22 دسامبر روز مادر تجلیل می گردد.
روز مادر درکشورهای آیرلند و بریتانیا در چهارمین یکشنبه ماه روزه عیسویان به نام ( یکشنبه مادر) و در افغانستان به تاریخ 14 جون ( 24 جوزا) طی محافل باشکوه تجلیل می شود.
وز مادر روزی است که به یادبود و افتخار مادران در کشورهای مختلف گرامی داشته میشود.
تاریخچه روز جهانی مادر به قرن نوزدهم برمیگردد. در نخستین سالهای دهه ۱۸۵۰، یک فعال امور زنان به نام «اَن ریوس جارویس»، انجمنهایی را با نام فعالیتهای روز مادر تشکیل داد. هدف این انجمنها، کمک به سربازان مجروح جنگ بود. بعد از جنگ جارویس و دیگر زنان این انجمنها روز دوستی مادران را راه انداختند.
هدف این انجمنها کمک به صلح و نزدیک کردن دشمنان سابق به همدیگر بود. یکی از زنهای فعال در این انجمنها، به نام «جولیا وارد هاو» در سال ۱۸۷۰، بیانیه روز مادر را منتشر کرد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت جان کلام این بیانیه این بود که زنان نقش سیاسی فعالتری برای ترویج صلح به عهده بگیرند.
دختر جارویس، به نام «آنا جارویس»، بعد از مرگ مادرش، تلاشهای بسیاری برای برگزاری این روز کرد. در نهایت رئیس جمهور وقت آمریکا (وودرو ویلسون) به صورت رسمی دومین یکشنبه ماه می را از سال ۱۹۱۴، روز مادر اعلام کرد. از آن روز به بعد هر ساله 12 می را به عنوان روز جهانی مادر جشن میگیرند.
سرویس جدید : تاپ تن تفریحی سنتر
هیج دیدگاهی ثبت نشده ;(